Klaske Postma

Productdesigner VanHier en Circulair Design- & Materiaalexpert Regeneration Design

Wat is je rol in het netwerk?

,,Als Productdesigner ben ik altijd op zoek naar lokale circulaire materialen. Afval = Grondstof, en dat het liefst zo natuurlijk mogelijk. Maar er zijn nog zo weinig biocirculaire materialen van Nederlandse bodem. Daarom heb ik zelf een biomateriaal ontwikkeld: BioM. We zijn gestart met lisdodde en riet(afval) en ontdekken ook dat tuinbouwreststromen zoals freesiabladeren en kerstbomen heel goed kunnen worden verwerkt in ons materiaal, dat kan worden toegepast in de interieurbouw en meubels.

Mijn bedrijf heet VanHier, een startup die de vervaardiging van BioM mogelijk gaat maken. Dat doen we o.a. graag samen met de partners uit het Vernieuwersnetwerk. Daarnaast werk ik als Circulair Design- & Materiaalexpert onder Regeneration Design. Kennis en ervaring overbrengen is belangrijk. Meestal gebeurt dat via workshops en het organiseren van challenges voor (creatieve) MBO- en HBO-opleidingen.”

Wat kom je halen en brengen?

,,Wat ik kom brengen is een oplossing, een biomateriaal. Maar ook een dosis enthousiasme en kennis. Ik ben op zoek naar samenwerkingen met bedrijven of overheden die het voornemen hebben om natuurlijke reststromen of snelgroeiende (natte) teelten te verwaarden. Voor het inrichten van een (pilot) productielijn zoek ik locatie(s) en bedrijven die daar aan willen meewerken. Ook zoek ik afzetmogelijkheden in de interieurbouw: is er een gebouw dat moet worden gerenoveerd waar we ons biomateriaal kunnen testen? En ben je bereid als afnemer daar alvast in te willen investeren zodat we dit kunnen realiseren?” Bekijk hieronder de video over het R&D proces.

Contact

Wil je in contact komen met Klaske Postma, mail naar info@van-hier.com.

Ons netwerk

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies