De provincie Zuid-Holland ondersteunt doorbraakprojecten om concrete stappen vooruit te kunnen zetten en te kunnen versnellen in de circulaire economie. Het Vernieuwersnetwerk ondersteunt de projecten om de ambities te realiseren.

Doorbraakproject Bermmaaisel

Grondstoffenketens op basis van natuurlijke reststromen in Rijnland’ is een circulair doorbraakproject rond bermmaaisel. Onder de naam Greenhub Zuid-Holland wordt gewerkt aan een locatie waar bermmaaisel en organische stromen die vrijkomen uit de (glas-)tuinbouw hoogwaardig en meervoudig worden doorontwikkeld tot producten voor de bodem, de bouw en de buitenruimte. 
Hier vind je meer informatie over  Greenhub Zuid-Holland.

Doorbraakproject Bagger

Het Circulair Bagger Consortium werkt aan een circulaire baggerindustrie in Zuid-Holland. De komende tien jaar komt er per jaar minimaal 100.000 kuub baggerspecie vrij in de provincie. Deze baggerspecie wordt nu meestal niet of laagwaardig hergebruikt – terwijl de mogelijkheden voor circulaire toepassingen groot zijn. Zo staat de bouwsector in de provincie te springen om lokale, CO2 arme, duurzame grondstoffen en producten.  

Lees meer over dit doorbraakproject: Van bagger tot bouwmateriaal.

En bekijk de website.

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies