Toegankelijkheidsverklaring

De provincie Zuid-Holland wil dat iedereen alle informatie en diensten op onze website goed kan lezen en gebruiken. Daarom werken we continu aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de website www.zuid-holland.nl(verwijst naar een andere website).

Op deze manier streven wij ernaar om te voldoen aan de Europese norm EN 301 549. Deze norm verwijst naar de technische standaard WCAG 2.1 van W3C, over het toegankelijk maken van content op websites en in webapplicaties voor mensen met een functiebeperking (voorheen de Webrichtlijnen).

 

Certificaat van toegankelijkheid

De website www.zuid-holland.nl(verwijst naar een andere website) voldoet gedeeltelijk aan de richtlijnen van WCAG 2.1-AA. Het laatste onderzoek is afgerond op 22 oktober 2020(verwijst naar een andere website).


Digitale toegankelijkheid

Het doel van de richtlijnen voor toegankelijkheid is dat de website toegankelijk is voor zo veel mogelijk mensen. Dus ook bezoekers met beperkingen of voorkeuren. Meer informatie hierover is te vinden op www.digitoegankelijk.nl(verwijst naar een andere website).


Oude informatie

Oude versies van pagina’s, documenten en teksten van de website blijven vanuit een archieffunctie beschikbaar, via zuid-holland.archiefweb.eu(verwijst naar een andere website). Als u informatie uit het archief wilt gebruiken die voor u niet toegankelijk is, kunt u via het contactformulier met ons opnemen.


Problemen

Komt u een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Geef het aan ons door via het contactformulier. Wilt u dan de link naar de webpagina vermelden waar u het probleem bent tegengekomen?

Toegankelijkheidsverklaringen provincie Zuid-Holland

Wij publiceren toegankelijkheidsverklaringen van onze websites en applicaties in het centrale register van toegankelijkheidsverklaringen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daar zijn deze toegankelijkheidsverklaringen te vinden:

Bekijk het bijbehorende onderzoek van Stichting Accessibility naar de WCAG 2.1 AA-richtlijn voor zuid-holland.nl (22 oktober 2020)(verwijst naar een andere website).

Het toegankelijkheidslabel van Corporate website zuid-holland.nl. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.(verwijst naar een andere website)

Bekijk het bijbehorende onderzoek van Stichting Accessibility naar de WCAG2-richtlijn van het Staten Informatie Systeem (10 februari 2020)(verwijst naar een andere website).

Het toegankelijkheidslabel van Staten Informatie Systeem provincie Zuid-Holland. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.

Bekijk het bijbehorende onderzoek van Stichting Accessibility naar WCAG 2-richtlijnen op Binnenplein (intranet) (26 augustus 2020)(verwijst naar een andere website).

Het toegankelijkheidslabel van Binnenplein. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.(verwijst naar een andere website)

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies