Lectorale rede Jappe de Best, Biobased Resources & Energy

‘Don’t WASTE the future: residual streams as a source for raw materials and energy’ is de titel van de lectorale rede van Jappe de Best. Hij werd op 3 februari officieel lector Biobased Resources & Energy van Avans Hogeschool.

“It’s not easy being green” is een bekende uitspraak van Kermit de Kikker uit de Muppetshow. Vrij vertaald betekent het dat het niet gemakkelijk is om een duurzaam leven te leiden. Dat weerspiegelt volgens lector Jappe de Best de situatie waarin de maatschappij zich bevindt en waarin het lectoraat zijn onderzoek doet. Dat onderzoek moet dus niet alleen nieuwe kennis opleveren, maar daarnaast ook analyseren welke impact nieuwe toepassingen in de product-levenscyclus hebben en wat dus de goede keuzes zijn om te maken.

Bekijk hieronder de video van zijn lezing. Hier vind je meer informatie en een digitaal magazine over de activiteiten van de onderzoeksgroep Biobased Resources & Energy. ,,In dit magazine laten we je zien waarom het zo belangrijk is om reststromen te (her)gebruiken als onderdeel van de energie- en materiaaltransitie en waarom het onze en mijn passie is om hieraan bij te dragen.” (Met dank aan COEBBE)

Delen:

Gerelateerde artikelen

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies