Kerstbomen verwerken ‘van Kerst naar Nieuw’

Vier ondernemers gaan nieuwe producten maken van Rotterdamse kerstbomen die na de feestdagen worden ingeleverd. Zij zijn de winnaars van de kerstbomenchallenge van de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam. De reststromen – takken, stammen en naalden – geven zij een tweede leven.

De kerstbomen worden verwerkt tot plaatmateriaal voor bijvoorbeeld de meubelindustrie, halffabricaat en potgrondvervanger, leuke houten standaardjes voor kaarten of foto’s, kerstballen en er wordt getest of het waardevol materiaal kan zijn om zwammen op te laten groeien. Dit onder het motto: van Kerst naar Nieuw. Onder andere VanHier en Den Ouden/Plennid uit ons netwerk zijn hierbij betrokken.
Lees hier meer over de kerstbomenchallenge, de betrokken ondernemers en de producten die worden gemaakt.

Enkele producten zijn al verkrijgbaar! Bestel hier!

Bekijk ook de video van de gemeente Rotterdam over het resultaat van de kerstbomenchallenge.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Online netwerksessies
vol inspiratie

Een netwerk bloeit en groeit door ontmoeting. Door corona konden we elkaar tot nu toe vooral online spreken, en kennis en initiatieven delen. Bekijk de online sessies op je gemak terug.

Verkenning naar verwerkingshubs

In een verkenning naar verwerkingshubs is gekeken hoe verwerkers en makers in Zuid-Holland elkaar kunnen versterken om meer organische reststromen op een duurzame, hoogwaardige, meervoudige

Zuid-Holland voedt
haar eigen bodem

Voor de coalitieverkenning ‘Zuid-Holland voedt haar eigen bodem’ gaan &Flux en KnowWhy in opdracht van de provincie Zuid-Holland komende maanden aan de slag om een burg te slaan tussen groene reststromen en bodemverbeteraar.

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies