Expo De Zachte Stad

Beeldend kunstenaar Christien Meindertsma onderzoekt de waarde van Rotterdamse wol. In de expositie De Zachte Stad laat ze ontwerpen en toepassingen zien voor nu en in de toekomst. De expositie is tot en met 14 mei dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur in het Paviljoen in het Park aan de Baden Powelllaan 2 in Rotterdam. 

Bomberjack en pianovilt

Rotterdamse schapen houden al jaren het gras kort; ze produceren jaarlijks zo’n 5.000 kilo wol. Door de teloorgang van de lokale textielindustrie werd de wol tot een afvalproduct gereduceerd. De huidige tijd van grondstofschaarste en klimaatdoelen vraagt om een herwaardering van ‘afvalproducten’. Wat eens een waardeloze berg restmateriaal leek, is nu een schatkist vol verrassingen. De Rotterdamse schapen zijn producenten van onder andere wollen bomberjacks van de hoogste kwaliteit, pianovilt en vele andere toepassingen.

Waarde

Christien Meindertsma onderzoekt de levensduur en het gebruik van producten en grondstoffen. Ze probeert de herkomst van alledaagse producten opnieuw inzichtelijk te maken. Met haar onderzoek opent Christien deuren naar innovatieve technieken en toepassingen en geeft ze waarde terug aan Rotterdamse wol.

Op 10 mei is er een workshop spinnen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Netwerkpartners op Dutch Design Week

Het Hollands Wol Collectief, VanHier en De Zachte Stad presenteerden hun producten op de Dutch Design Week eind oktober in Eindhoven. Rotterdamse wol In Rotterdam

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies