Expo De Zachte Stad

Beeldend kunstenaar Christien Meindertsma onderzoekt de waarde van Rotterdamse wol. In de expositie De Zachte Stad laat ze ontwerpen en toepassingen zien voor nu en in de toekomst. De expositie is tot en met 14 mei dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur in het Paviljoen in het Park aan de Baden Powelllaan 2 in Rotterdam. 

Bomberjack en pianovilt

Rotterdamse schapen houden al jaren het gras kort; ze produceren jaarlijks zo’n 5.000 kilo wol. Door de teloorgang van de lokale textielindustrie werd de wol tot een afvalproduct gereduceerd. De huidige tijd van grondstofschaarste en klimaatdoelen vraagt om een herwaardering van ‘afvalproducten’. Wat eens een waardeloze berg restmateriaal leek, is nu een schatkist vol verrassingen. De Rotterdamse schapen zijn producenten van onder andere wollen bomberjacks van de hoogste kwaliteit, pianovilt en vele andere toepassingen.

Waarde

Christien Meindertsma onderzoekt de levensduur en het gebruik van producten en grondstoffen. Ze probeert de herkomst van alledaagse producten opnieuw inzichtelijk te maken. Met haar onderzoek opent Christien deuren naar innovatieve technieken en toepassingen en geeft ze waarde terug aan Rotterdamse wol.

Op 10 mei is er een workshop spinnen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Inschrijven voor Circulair Award 2023

Meedingen naar de Circulair Award 2023? Tot 9 december kun je jouw project/bedrijf/organisatie inschrijven. De organisatie van de Week van de Circulaire Economie zoekt weer

Tafel van grasmaaisel voor Waterschap

Waterschap Hollandse Delta voert jaarlijks meer dan 10.000 ton maaisel af. Hoe kan het waterschap dit hoogwaardiger inzetten? Het innovatieve bedrijf VanHier ontwierp een tafel

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies