Aanpak pilots bermgras te zien bij Omroep West

Omroep West maakte een nieuwsitem over de aanpak van de provincie Zuid-Holland om ruimte te bieden aan innovatieve pilots met het bermgras langs de N-wegen.

Projectleider Marloes Arkestein komt hierover aan het woord: ,,Voor het vergroten van biodiversiteit in de berm hanteren we het ecologisch maaibeleid ‘De berm komt tot bloei’. Daarbij is het belangrijk om zo nu en dan te maaien én dit maaisel af te voeren. En met de inhoudsstoffen van bermgras – waaronder eiwitten en vezels – kun je veel mooie dingen maken. Denk aan meubelpanelen, zeepjes, strooizout. En ook nog steeds bodemverbeteraars, waarmee we de kringloop weer willen sluiten. Zo creëren we een mooie win-win: we versterken de natuur én leveren bio-grondstoffen aan de circulaire economie.”

Bekijk het item.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Expo De Zachte Stad

Beeldend kunstenaar Christien Meindertsma onderzoekt de waarde van Rotterdamse wol. In de expositie De Zachte Stad laat ze ontwerpen en toepassingen zien voor nu en in de toekomst.

Zuid-Holland voedt
haar eigen bodem

Voor de coalitieverkenning ‘Zuid-Holland voedt haar eigen bodem’ gaan &Flux en KnowWhy in opdracht van de provincie Zuid-Holland komende maanden aan de slag om een burg te slaan tussen groene reststromen en bodemverbeteraar.

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies