Aanpak pilots bermgras te zien bij Omroep West

Omroep West maakte een nieuwsitem over de aanpak van de provincie Zuid-Holland om ruimte te bieden aan innovatieve pilots met het bermgras langs de N-wegen.

Projectleider Marloes Arkestein komt hierover aan het woord: ,,Voor het vergroten van biodiversiteit in de berm hanteren we het ecologisch maaibeleid ‘De berm komt tot bloei’. Daarbij is het belangrijk om zo nu en dan te maaien én dit maaisel af te voeren. En met de inhoudsstoffen van bermgras – waaronder eiwitten en vezels – kun je veel mooie dingen maken. Denk aan meubelpanelen, zeepjes, strooizout. En ook nog steeds bodemverbeteraars, waarmee we de kringloop weer willen sluiten. Zo creëren we een mooie win-win: we versterken de natuur én leveren bio-grondstoffen aan de circulaire economie.”

Bekijk het item.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Acht doorbraakprojecten dingen mee naar subsidie

Acht circulaire projecten hebben zich gemeld voor de subsidieregeling ‘doorbraakprojecten natuurlijke reststromen’ van de Provincie Zuid-Holland. De ingediende projecten richten zich op verschillende reststromen, namelijk

Online netwerksessies
vol inspiratie

Een netwerk bloeit en groeit door ontmoeting. Door corona konden we elkaar tot nu toe vooral online spreken, en kennis en initiatieven delen. Bekijk de online sessies op je gemak terug.

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies