CoP Circulair inkopen groendiensten

Provincie Zuid-Holland en het Vernieuwersnetwerk natuurlijke reststromen nodigen gemeenten uit om mee te doen aan de Community of Practice (CoP) Circulair inkopen groendiensten.
Meld je aan voor 24 februari.

Wat houdt dit in?

De CoP focust op:

  • het praktisch werkend maken van circulair inkoop en aanbesteding van groendiensten voor je eigen organisatie
  • het opstellen van een handreiking Circulair inkopen groendiensten voor iedereen in het vakgebied.

In de CoP leren we van elkaars ervaringen en ontwikkelen we als community nieuwe manieren om inkoopprocessen van groendiensten circulair te maken.

Veel kansen voor circulair groen

Er liggen echt veel kansen voor hoogwaardige verwaarding van de reststromen uit het openbare groen. Een mooie stap om als gemeente ook wat betreft de eigen organisatie stappen te maken.  

Naar wie zijn we op zoek?

Werk je als assetmanager, inkoopadviseur, contractmanager bij een gemeente of waterschap werkend in de provincie Zuid-Holland? Dan nodigen we je van harte uit je op te geven! Omdat we de focus leggen op het praktisch werkend maken van circulaire inkoop in je eigen organisatie, heeft deelname aan deze CoP het meeste effect als je je aanmeldt als duo met een collega duurzaamheidsmanager of beleidsmaker circulair.

Wat vragen we van jou?

Deelname aan de CoP is gratis, maar vraagt wel om actieve deelname vanuit de gemeente:

  • Actieve deelname aan 5 (fysieke en online) bijeenkomsten tussen voorjaar 2023 en herfst 2023
  • Door de relevante assetmanager/ inkoopadviseur/ contractmanager binnen de gemeente
  • Idealiter vergezeld door een collega duurzaamheid/ circulair

Hier vind je meer informatie over de CoP en de verwachtingen, contactgegevens van de begeleiders en kun je je aanmelden voor 24 februari 2023. Wacht niet te lang met aanmelden als je sowieso interesse hebt en mensen om deel te nemen, want vol=vol.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Zuid-Holland voedt
haar eigen bodem

Voor de coalitieverkenning ‘Zuid-Holland voedt haar eigen bodem’ gaan &Flux en KnowWhy in opdracht van de provincie Zuid-Holland komende maanden aan de slag om een burg te slaan tussen groene reststromen en bodemverbeteraar.

Whitepaper toepassing wilgenhout

Het Louis Bolk Instituut, het kennisinstituut voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid, ontwikkelt een whitepaper over de veelzijdige toepassing van wilgenhout. Dit gebeurt in opdracht

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies