Vraag en aanbod op WeGrow Biobased Markt

WeGrow heeft een online Biobased markt opgezet waar aanbod en vraag samen komen: van biobased materiaal, producten en kennis tot een oproep voor samenwerkingspartners.

WeGrow is een platform voor bouwers en boeren. Het wil zo een brug slaan tussen bouwers en boeren. Het moet leiden tot meer duurzame bouwprojecten en duurzame landbouw. Daarvoor heeft het platform ook een digitale biobasedmarkt geopend waar kan worden geshopt. Iedereen kan hier terecht met vragen, kennis of een product aanbieden.

,,Op de WeGrow Biobased Markt komen boeren, productontwikkelaars, projectontwikkelaars, groothandels, inkoopcombinaties, fabrikanten, architecten, adviseurs en leveranciers elkaar tegen en kunnen hier vraag en aanbod plaatsen’’, zegt woordvoerder Pim Munters. ,,Dit kan een product zijn, maar ook kennisdeling of oproepen voor samenwerkingspartners kunnen hier geplaatst worden.’’

Olifantengras en drogerij

Op de ‘markt’ worden bijvoorbeeld riet en wortelstokken voor olifantengras (mischantus) aangeboden, hennep voor isolatie bij woningbouw en biedt ook een drogerij zich aan voor samenwerking met productontwikkelaars voor het drogen van bio-grondstoffen.

WeGrow is een initiatief van onder meer Ballast Nedam, LTO Bedrijven en Merosch. Het werkt samen met diverse partners zoals Building Balance en Nieuwe Oogst. Een groep van experts heeft zich vanaf de start verbonden aan het platform waaronder Reinier van den Berg (weerman), Anke Verhagen (manager innovatie en duurzaamheid bij Rabobank), Daan Bruggink (architect ORGA) , Jan Willem van de Groep (programmaregisseur van Building Balance) en Onno Dwars (ceo Ballast Nedam).
Bron: Vernieuwersnetwerk Biobased Bouwen Zuid-Holland

Delen:

Gerelateerde artikelen

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies