Acht doorbraakprojecten dingen mee naar subsidie

Acht circulaire projecten hebben zich gemeld voor de subsidieregeling ‘doorbraakprojecten natuurlijke reststromen’ van de Provincie Zuid-Holland. De ingediende projecten richten zich op verschillende reststromen, namelijk hout, bermgras en bagger én bieden meerdere toepassingen; van bodem tot bouw tot buitenruimte. Deze potentiële doorbraakprojecten worden getoetst op impact, haalbaarheid van het project en in hoeverre het fundamenteel vernieuwend is: anders denken, doen en organiseren.

Door het succes van deze subsidieregeling is het subsidieplafond van 500.000 euro ruimschoots overschreden. Met een totaal aan bijna 1,5 miljoen aangevraagd budget, zullen we een keuze moeten maken uit de doorbraakprojecten. Projecten die fundamenteel bijdragen aan een circulaire economie! De komende periode worden de projectvoorstellen beoordeeld, de aanvragers ontvangen uiterlijk 16 april bericht over de toekenning van de subsidie.

Het Vernieuwersnetwerk zet zich in 2023 in om de ingediende doorbraakprojecten verder te helpen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Van bagger tot bouwmateriaal

Start-up Blauwe Bagger is onderdeel van het Circulaire Bagger Consortium. Oprichter Abbe Hekkert vertelt over ambities en het ontwerpen en opzetten van een circulair baggerdepot:

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies