Over het circulair verwerken van natuurlijke reststromen
Verbeter de bodem en omgeving in jouw gemeente met eigen natuurlijke reststromen uit de openbare ruimte.
Stel je voor: al het groenafval uit jouw gemeente – bladeren, snoeisel, bermmaaisel – wordt niet langer gezien als afval, maar als grondstof voor een betere leefomgeving. Tijdens deze inspirerende on-line sessie ontdek je hoe je met natuurlijke reststromen uit de openbare ruimte de bodem en biodiversiteit versterkt, de strijd aangaat met onkruid én tegelijkertijd bijdraagt aan klimaatadaptatie.
Carolien van Eykelen van de gemeente Rotterdam deelt uit eerste hand de lessen en successen van zeven jaar ervaring met bokashi: een slimme, natuurlijke manier om organisch materiaal te fermenteren en om te zetten in een krachtige bodemverbeteraar. Bokashi is toepasbaar tussen beplanting, onder struiken, in perken en biedt verrassend veel voordelen voor de openbare ruimte.
Wil jij:
- Minder afval en meer circulaire waarde creëren?
- De bodem in jouw gemeente vitaler maken?
- Onkruid ecologisch beheersen?
- Biodiversiteit stimuleren en klimaatdoelen dichterbij brengen?
- Kennismaken met anderen die zich hiermee bezig houden?
Dus ben jij beleidsmedewerker circulariteit/ duurzaamheid of werk je aan het beheer van de groene openbare ruimte bij een gemeente, waterschap, provincie, Rijkswaterstaat of een natuur beherende organisatie? Laat je inspireren en doe kennis op om direct aan de slag te gaan in jouw organisatie!
Laat je inspireren door een praktijkverhaal dat laat zien hoe eenvoudig het kan zijn om met natuurlijke middelen een groot verschil te maken.
Sluit aan op 30 juni van 11.00-12.00 uur. Meld je hier aan. Dan ontvang je kort van tevoren een Teamslink.