Roos Marinissen

Adviseur duurzaamheid bij Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ)

,,Ik ondersteun het Vernieuwersnetwerk namens de Zuid-Hollandse omgevingsdiensten. Als omgevingsdiensten hebben wij een rol in het faciliteren van initiatieven door de juiste vergunningen. We denken graag mee vanuit de regels. Dit begint bij ons tijdig betrekken bij plannen en initiatieven. Helaas is de regelgeving soms nog erg streng of onduidelijk. Daarom zijn we ook in gesprek met wetgevers om te kijken of dit kan veranderen.”

Wat kom je brengen en halen?

,,Ik help dit netwerk in de communicatie (nieuwsbrieven, maaikalender). Daarnaast informeer en spar ik graag mee als het om impact op de leefomgeving en bijbehorende regels gaat. Ook heb ik met collega’s en kennisorganisaties een afwegingskader duurzaamheid voor initiatieven gemaakt: wat is er en hoe kunnen we dat zo duurzaam en circulair mogelijk verwaarden in vergelijking met de huidige situatie.”  

,,Ik doe graag kennis op over de ontwikkelingen en initiatieven, om te kijken of we hier als omgevingsdienst op kunnen voorsorteren. En ik word vooral heel blij van al die gave initiatieven.”

Contact

Wil je in contact komen met Roos Marinissen? Mail naarr.marinissen@ozhz.nl.

Ons netwerk

Klaske Postma

Productdesigner VanHier en Circulair Design- & Materiaalexpert Regeneration Design

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies