Week van de Circulaire Economie

Van maandag 6 tot en met zondag 11 februari 2023 vindt de achtste editie van de Week van de Circulaire Economie plaats.

Van maandag 6 tot en met zondag 11 februari 2023 vindt de achtste editie van de Week van de Circulaire Economie plaats. Een week lang zien bezoekers hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. Onder meer bij Blue City in Rotterdam en in 34 andere circulaire hubs in het land vinden evenementen plaats.

BlueCity opent haar deuren tijdens de week van de circulaire economie, met o.a.:

  • Expeditie BlueCity: je kan BlueCity en ondernemers in het pand bezoeken met een rondleiding.
  • Circulair Loket: het hét startpunt voor al je vragen over ondernemen met afval. Wanneer mag je reststromen wel of niet gebruiken en waar moet je zijn om dat geregeld te krijgen? Dien je vraag in en krijg gratis en vrijblijvend advies op maat van de DCMR (omgevingsdienst Rotterdam Rijnmond) over het omgaan met de soms ingewikkelde wet- en regelgeving die gepaard kan gaan met circulair ondernemen. Zo voorkom je een langdurige en kostbare zoektocht naar de juiste procedures en vergunningen, en hou je tijd over voordat waar je goed in bent: ondernemen en een positieve bijdrage leveren.
  • Hackathons: twee hackathons m.b.t. biobased materialen lanceren hun resultaten: Circulair CLT en de hack over de Wilgen.
  • Future Business event: Samen met de Hogeschool Rotterdam, Erasmus Universiteit en Erasmus Enterprise, YES Delft en Venture Cafe organiseert Blue City een groot event voor jong talent over circulair ondernemerschap (zelf een bedrijf starten of werken voor circulaire ondernemers).

Lees meer over deze circulaire hub.

In Zuid-Holland organiseren ook RVO en The Substitute bijeenkomsten in deze week. Lees meer.

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies