Inspiratieweek Biobased

Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) en Greenport West-Holland organiseren in de derde week van september de Inspiratieweek Biobased. Het thema van deze editie: Voorbehandelen van tuinbouwreststromen voor biobased toepassingen, in bijvoorbeeld bouwmaterialen, papier, cosmetica, of als meststof in de tuinbouw. Centraal staan technieken om reststromen te behandelen (zoals wassen, malen, fermenteren), waardoor verwerking tot biobased producten mogelijk wordt.

In deze week zijn twee live events: een excursie en een seminar.

Op maandag 18 september is er van 13.00 tot 15.30 uur een bezoek aan de proeffabriek van Newfoss in Uden. Voorafgaand zijn enkele presentaties over tuinbouwreststroominitiatieven in de regio Oost-Brabant en Limburg. Daarna volgt een rondleiding door de proeffabriek, die sinds 2015 operationeel is. Aanmelden kan hier.

Op woensdag 20 september is er van 10.00 tot 1400 uur een seminar bij het SIGN Living Lab in Bleiswijk. Na de sprekers is er een lunch met een ‘infomarkt’ op het buitenterrein waar mobiele en kleinere verwerkingstechnieken/bioraffinage-installaties staan opgesteld en waar je uitleg krijgt.

Daarna is het mogelijk om een projectbijeenkomst van Vlaamse partners bij te wonen over het onderzoeksproject Zero-Waste, voor een zero wastebenadering voor de teelt van vruchtgroenten onder glas.

Aanmelden voor het seminar kan hier.

De sprekers van beide events worden later bekend gemaakt

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies