Eindpresentatie Hackathon bagger

Veertien pioniers presenteren dinsdag 16 juli van 13:30 – 16:30 uur de resultaten van de baggerhackathon. Drie maanden lang hebben de deelnemers zich gebogen over de vraag ‘Hoe vinden we een circulaire oplossing voor de ‘af te voeren’ baggerspecie?.

Door zowel ecologische als logistieke belemmeringen wordt veel bagger afgevoerd naar bagger depots of gestort in diepe plassen. Dit zijn grote volumes onbenut ‘zwart goud’ waar op dit moment geen hoogwaardige circulaire toepassing voor is en eerder wordt gezien als kostenpost in plaats van waardevolle grondstof. Dat moet en kan anders.

De deelnemers variërend van ministerie, gemeente, aannemer, waterschap, grondbank en start-ups hebben de krachten gebundeld om dit systeem te hacken en samen een circulaire keten te creëren.

Tijdens het eindevent presenteren de deelnemers de resultaten, maar er vindt ook een interactief panelgesprek plaatst met beleidsmakers en experts. Daarnaast is er ruimte om medebaggercollega’s te spreken en aan te sluiten bij deze groep pioniers.

Meld je hier aan.

Vind initiatieven of zoek in ons netwerk.

Deze website maakt gebruik van cookies